KIS Středočeského kraje
Projekt Krajského informačního střediska pro rozvoj zemědělství a venkova Středočeského kraje vznikl za podpory Ministerstva zemědělství

Den otevřených dveří – Cukrovary a lihovary TTD, a. s.

15/10/08

17.10.- 19.10.2008 09:00

Místo: Dobrovice, pořadatel: Cukrovary a lihovary TTD, a. s., kontakt: j.hradisky@ttdcukrovary.cz
Organizační pokyny: Vzhledem k velkému zájmu návštěvníků je nutné se na prohlídku přihlásit s předstihem, a to na telefonním čísle 326 900 201 u paní Lendělové.
Po třech letech se znovu návštěvníkům otevřou brány dobrovického cukrovaru a nově vybudovaného lihovaru. O víkendu od 17. do 19. října se tam totiž uskuteční den otevřených dveří. Návštěvníci budou mít možnost si za doprovodu odborného pracovníka společnosti Cukrovary a lihovary TTD prohlédnout technologii výroby cukru i samotný cukrovar, kde se cukr vyrábí nepřetržitě více než 175 let. Součástí prohlídkového okruhu bude nově i moderní lihovar, v kterém se z cukrové řepy vyrábí obnovitelný zdroj energie – bioethanol, který je přimícháván do motorových benzinů. Prohlídky areálu cukrovaru a lihovaru budou z důvodu probíhající kampaně organizovány po skupinách. Vzhledem k velkému zájmu návštěvníků je nutné se na prohlídku přihlásit s předstihem, a to na telefonním čísle 326 900 201 u paní Lendělové.

Zařazeno v Akce a semináře