KIS Středočeského kraje
Projekt Krajského informačního střediska pro rozvoj zemědělství a venkova Středočeského kraje vznikl za podpory Ministerstva zemědělství

Mezinárodní konference o přírodních a přírodě blízkých oblastech

19/05/09
Ing. Lenka Šplíchalová / Infovenkov

Cílem konference je zahájení diskusí o ochraně přírodních a přírodě blízkých oblastí v Evropě a formulace opatření pro následnou péči.

Konference o přírodních a přírodě blízkých oblastech začne v Praze za účasti Václava Havla
Ministerstvo životního prostředí a Evropská komise zvou zástupce médií na dvě tiskové konference, které budou uspořádány u příležitosti zahájení a ukončení mezinárodní konference o přírodních a přírodě blízkých oblastech.
Úvodní tisková konference se koná ve středu 27. května od 10:00, závěrečná tisková konference pak 28. května v 17:45 v hotelu Crowne Plaza (Koulova 15, Praha 6).
Zahájení mezinárodní konference o přírodních a přírodě blízkých oblastech se zúčastní bývalý prezident Václav Havel, který vystoupí spolu s novým ministrem životního prostředí České republiky Ladislavem Mikem a zástupci Evropské komise také na úvodní tiskové konferenci 27. května.
Mezinárodní konferencí o přírodních a přírodě blízkých oblastech, která se uskuteční 27.–28. května 2009 v Praze, chce české předsednictví přispět k ochraně biologické rozmanitosti (biodiverzity). Ta patří také mezi hlavní priority českého předsednictví a i Evropské unie v oblasti životního prostředí.
Cílem konference je zahájení diskusí o ochraně přírodních a přírodě blízkých oblastí v Evropě a formulace opatření pro následnou péči.
Účast:
• na úvodní tiskové konferenci 27. května od 10:00 (proběhne v češtině, tlumočení do angličtiny zajištěno),
• na závěrečné tiskové konferenci 28. května od 17:45 (proběhne v češtině, tlumočení do angličtiny zajištěno).
prosím potvrďte do 25. května 2009 Jitce Pilbauerové, jitka.pilbauerova@mzp.cz, tel. 267 122 944, mob.: 602 658 892.
Zdroj: Tiskové oddělení MŽP

Zařazeno v Akce a semináře