KIS Středočeského kraje
Projekt Krajského informačního střediska pro rozvoj zemědělství a venkova Středočeského kraje vznikl za podpory Ministerstva zemědělství

EUROFLEURS 2013 (4. – 7. září 2013 ve Splitu)

12/08/13

  Svaz květinářů a floristů České republiky je členem mezinárodní floristické organizace FLORINT avysílá letos na podzim na mezinárodní soutěž mladých floristů do 25 let EUROFLEURS 2013 ve Splitu jako reprezentanta České republiky juniorského Mistra floristu ČR z roku 2012 Ondřeje Čerňáka. Mezinárodnífloristická organizace FLORINT vyhlašuje tuto významnou mezinárodní soutěž pro juniorské floristy každé 4 roky.Letošní ročník […]

 
Svaz květinářů a floristů České republiky je členem mezinárodní floristické organizace FLORINT avysílá letos na podzim na mezinárodní soutěž mladých floristů do 25 let EUROFLEURS 2013 ve Splitu jako reprezentanta České republiky juniorského Mistra floristu ČR z roku 2012 Ondřeje Čerňáka.
Mezinárodnífloristická organizace FLORINT vyhlašuje tuto významnou mezinárodní soutěž pro juniorské floristy každé 4 roky.Letošní ročník soutěže se uskuteční od 4. do 7. září 2013 v chorvatském Splitu.
O pořádání ve Splitu se rozhodlo na zasedání valné hromady FLORINTU v Havířově při EUROPA CUPu 2011.
 
Ondřej Čerňákse utká s ostatními mladými evropskými floristy v následujících šesti disciplínách:
1)„Stát se jednou z evropských hvězd“ – volné aranžmá z řezaných květů, reflektuje vstup Chorvatska do EU 1. července 2013.
 
2) „Hostina pro Diokleciána a Priscu“ – dekorace stolu pro dva
 
3) „Jaderská svatba“ – svatební kytice do ruky inspirovaná tragickým milostným příběhem Miljenka a Dobrily
 
4) „Kouzlo Chorvatska“ – volné venkovní aranžmá z hrnkových a řezaných květin, inspirované přírodními krásami Chorvatska
 
5) „Poppaeiny šaty na slavnost“ – volná květinová dekorace   těla pro dámu chystající se na slavnost
 
6) Tajná disciplína na téma „Dotek dědictví „ – volné aranžmá, které musí být inspirováno chorvatským kulturním dědictvím
Ondřej Čerňák se narodil v roce 1991 v Lovečkovicích na severu Čech. Od roku 2008 do roku 2012 navštěvoval Střední školu zahradnickou a zemědělskou Antonína Emanuela Komerse, Děčín – Libverda v Děčíně, kde vystudoval obor prodavač květin.
V roce 2011 se stal absolutním vítězem floristické soutěže Brněnská růže a juniorským Mistrem floristou ČR na Mistrovství floristů ČR – Děčínská kotva. Tento titul obhájil i v roce 2012. Tím se vybojoval právo reprezentovat SKF Č4 a naší republiku na této významné floristické evropské juniorské soutěži.
Na juniorský floristický šampionát ve Splitu ho bude jako asistent doprovázet zkušený florista, hodnotitel a pedagog Ing. Jiří Martinek Ph.D., proděkan Zahradnické fakulty Mendelovy Univerzity v Brně.

Celou reprezentaci zajišťuje Svaz květinářů a floristů České republiky.

Zařazeno v Akce a semináře