KIS Středočeského kraje
Projekt Krajského informačního střediska pro rozvoj zemědělství a venkova Středočeského kraje vznikl za podpory Ministerstva zemědělství

Floristická soutěž při letní etapě Flory Olomouc

12/08/13

  Svaz květinářů a floristů ČR vyhlásil floristickou soutěž, která se bude konat v rámci letní etapy mezinárodní zahradnické výstavy a veletrhu Flora Olomouc.   Letošním tématem je „Kytice pro zrakově postiženou osobu“, soutěž je vyhlášena v jedné kategorii pro všechny (nejenom profesionální) floristy a jejím tématem si chceme připomenout letošního 100. výročí narození světoznámého vědce […]

 
Svaz květinářů a floristů ČR vyhlásil floristickou soutěž, která se bude konat v rámci letní etapy mezinárodní zahradnické výstavy a veletrhu Flora Olomouc.
 
Letošním tématem je „Kytice pro zrakově postiženou osobu“, soutěž je vyhlášena v jedné kategorii pro všechny (nejenom profesionální) floristy a jejím tématem si chceme připomenout letošního 100. výročí narození světoznámého vědce českého původu a vynálezce měkkých kontaktních čoček Otty Wichterleho.
 
Soutěžící vytvoří volně vázanou kytici za použití rostlinného materiálu, který svými vlastnostmi dokáže i nevidomému člověku zprostředkovat vnímání kytice. Vhodné a žádoucí je teda použití různých aromatických rostlin, kořeninových rostlin a bylinek, které zaujmou svou vůní a rostlinného materiálu, který bude zajímavý hmatově.
 
Do soutěže se přihlásilo 8 soutěžících. Ceny do soutěže věnoval deník Právo.
 
Soutěžní práce budou letosvydraženy na slavnostním večeru s vyhlášením výsledků a výtěžek dostane TyfloCentrum Olomouc, krajská organizace poskytující sociální služby zrakově postiženým občanům.
 
Výstavu floristické soutěže na Výstavišti Flora Olomouc navštíví dne 15. srpna manželka Otty Wichterleho, paní Linda Wichterlová.
Ing. Jiří Horák

Zařazeno v Akce a semináře