KIS Středočeského kraje
Projekt Krajského informačního střediska pro rozvoj zemědělství a venkova Středočeského kraje vznikl za podpory Ministerstva zemědělství

V Benešově se 25. ledna uskuteční svatební veletr

21/01/14

  Širokou nabídku služeb a výrobků i bohatý kulturní program nabídne druhý ročník veletrhu Svatební den Benešov 2014, který se uskuteční 25. ledna od 9:30 do 17 hodin v Hotelu Benica v Benešově. Snubní prsteny, svatební a společenské šaty, šperky, kytice, svatební oznámení, fotografie a videa, svatební dorty a koláčky, zážitkové svatební cesty i hostiny na klíč, […]

 
Širokou nabídku služeb a výrobků i bohatý kulturní program nabídne druhý ročník veletrhu Svatební den Benešov 2014, který se uskuteční 25. ledna od 9:30 do 17 hodin v Hotelu Benica v Benešově. Snubní prsteny, svatební a společenské šaty, šperky, kytice, svatební oznámení, fotografie a videa, svatební dorty a koláčky, zážitkové svatební cesty i hostiny na klíč, včetně obřadních míst a limuzín, přijede prezentovat více než 20 vystavovatelů.
 
Veletrh pořádá hotel Benica spolu se sázavským svatebním salonem HJ Original. „Majitelka salonu nás oslovila loni, když hledala vhodné prostory pro uspořádání svatebního veletrhu. Výsledkem byl první ročník akce, který se setkal s velice kladným ohlasem. Přes nepřízeň počasí – byl velký mráz a hodně sněhu – tehdy přijelo asi 450 lidí,“ popsala začátky spolupráce Dagmar Oprišová z hotelu Benica. Program veletrhu letos doplní ukázky nových trendů v účesech, tři módní přehlídky a soutěže o hodnotné ceny a luxusní diamantový prsten. Podrobnosti o akci jsou na www.svatebnidenbenesov.eu.
 
Pro mnoho mladých párů je svatba a svatební hostina důležitým životním krokem. Řadě snoubenců nestačí stvrdit své rozhodnutí před úředníky na radnici. Chtějí pro sebe a své blízké vytvořit neopakovatelnou atmosféru. Hledají proto místa i termíny obřadů, které se často vymykají zažitým zvyklostem. Na Benešovsku mohou uzavřít manželství mimo jiné na zámcích Jemniště a Konopiště.
 
Benešovská matrika eviduje za loňský rok 232 uzavřených manželství, z toho bylo 134 obřadů v Benešově a na Konopišti. Dalších 50 párů řeklo své „ano“ na zámku Jemniště, 29 svateb bylo v Hotelu Všetice, sedm v areálu Green Valley u Chotýšan a šest na Statku Benice. Úředníci oddávali snoubence také v Pyšelích, Soběhrdech nebo přímo v hotelu Benica.
 
Jaroslava Tůmová
MAS Podbrdsko