KIS Středočeského kraje
Projekt Krajského informačního střediska pro rozvoj zemědělství a venkova Středočeského kraje vznikl za podpory Ministerstva zemědělství

Rekordní počet Jednotných žádostí

29/05/14

  27.05.2014 V letošním roce byl podán historicky nejvyšší počet Jednotných žádostí. K datu ukončení řádného podání žádostí Státní zemědělský intervenční fond přijal téměř 30 tisíc žádostí. Možnost požádat o podporu prostřednictvím Jednotné žádosti trvá až do 9. června 2014. K 15. květnu bylo podáno 29 600 žádostí, což je o 800 žádostí více než […]

 

27.05.2014

V letošním roce byl podán historicky nejvyšší počet Jednotných žádostí. K datu ukončení řádného podání žádostí Státní zemědělský intervenční fond přijal téměř 30 tisíc žádostí. Možnost požádat o podporu prostřednictvím Jednotné žádosti trvá až do 9. června 2014.

K 15. květnu bylo podáno 29 600 žádostí, což je o 800 žádostí více než v loňském roce. Konečný počet se ještě navýší, žadatelé mají totiž možnost využít lhůtu 25 kalendářních dnů pro podání po řádném termínu. U žádostí, podaných v době od 16. května do 9. června, však bude udělena sankce ve výši 1 % z celkově přiznané dotace za každý pracovní den. Po 9. červnu už Jednotnou žádost podat nelze.

Stejně jako v loňském roce byla naprostá většina žádostí podána elektronicky přes aplikaci Portál farmáře s pomocí zaměstnanců Oddělení příjmu žádostí a LPIS Státního zemědělského a intervenčního fondu. Nejvíce žádostí bylo v rámci těchto okresních pracovišť přijato ve Frýdku-Místku, dále ve Vsetíně a v Praze.

Zemědělcům bude na základě Jednotné žádosti rozdělena částka téměř 32 miliard korun. Konečnou částku může ještě ovlivnit vývoj směnných kurzů.

Vladimíra Nováková
tisková mluvčí SZIF