KIS Středočeského kraje
Projekt Krajského informačního střediska pro rozvoj zemědělství a venkova Středočeského kraje vznikl za podpory Ministerstva zemědělství

Problematika soustavy NATURA 2000 v lesích – seminář

15/02/16

Soustava Natura 2000 vychází ze směrnice o  stanovištích a ze směrnice o ochraně volně žijících ptáků, které jsou v právu EU od roku 1992.  Představuje největší soustavu chráněných území  na světe co do počtu lokalit. V reálném životě představuje v mnoha ohledech zásah nebo potřebu změny v přístupu obhospodařování pozemků, včetně těch lesních. Vlastníci lesů […]

Soustava Natura 2000 vychází ze směrnice o  stanovištích a ze směrnice o ochraně volně žijících ptáků, které jsou v právu EU od roku 1992.  Představuje největší soustavu chráněných území  na světe co do počtu lokalit. V reálném životě představuje v mnoha ohledech zásah nebo potřebu změny v přístupu obhospodařování pozemků, včetně těch lesních. Vlastníci lesů a jejich odborní lesní hospodáři se se soustavou Natura 2000 stále seznamují. Připravovaný seminář by měl představit nejen základní rysy soustavy a problematiky s tím související, ale také zkušenosti z řad jak kompetentních orgánů ochrany přírody tak vlastníků lesa.

V odpolední části bude na přednáškovou část navazovat krátká pochůzka po majetku Kinský dal Borgo v místech, kde se nachází plocha soustavy NATURA 2000.

Prohlédněte si podrobný program semináře a neváhejte s přihlášením. V případě problémů s on-line přihlašováním, použijte přihlášku v MS Word. Členové ČLS použijte slevový kód: CLS.

Akreditovaní poradci v systému Agroporadenství za účast obdrží 40 bodů.

Akce je pořádána za podpory: