POTRAVINÁŘSTVÍ
Obyčejný točený
Kontrolou Státní zemědělské a potravinářské inspekce bylo zjištěno: Výrobek silně zapáchal po kažení. Potravina se nepovažuje za bezpečnou, pokud jeví známky kažení.
Potravina měla prošlé datum použitelnosti
Zařazeno v Aktuálně, Bezpečnost potravin
Cibulka lahůdková 3500g
Kontrolou bylo zjištěno: Výrobek obsahoval konzervant – oxid siřičitý v množství vyšším, než připouští příslušný právní limit.
Na obale nebylo uvedeno správně označení, že výrobek alergen – oxid siřičitý a siřičitany obsahuje.
Zařazeno v Aktuálně, Bezpečnost potravin
Státní zemědělský intervenční fond získal třetí místo v soutěži Effie
Státní zemědělský intervenční fond získal v soutěži Effie 3. místo za svou kampaň „Edukační projekt Pospolu u stolu“. Kampaň značek kvality se tentokrát zaměřila na dětské strávníky a připravila pro ně originální výukový materiál, který má školáky pobavit a přesvědčit, že konzumace kvalitních potravin je pro ně správnou volbou.
Zařazeno v Aktuálně, Bezpečnost potravin
Hrozny révy vinné bílé bezpeckové
V hroznech byl téměř čtyřnásobně překročen maximální limit reziduí pesticidu cyflufenamidu.
Zařazeno v Aktuálně, Bezpečnost potravin
Použitý fritovací olej
Kontrolou Státní zemědělské a potravinářské inspekce bylo zjištěno: Vzorek byl odebrán z fritézy. Olej vykazoval známky tepelného rozkladu – chuť a vůně oleje byly hořké, palčivé, typické pro přepálený olej, byl patrný modrošedý kouř. V oleji byl zjištěn mírný výskyt přepálených částic.
Zařazeno v Aktuálně, Bezpečnost potravin
Upozornění pro dovozce potravin ze třetích zemí
Povinné využívání systému Traces NT pro oznamování příchodu zásilek některých dovážených komodit od 14. 12. 2019
Zařazeno v Aktuálně, Bezpečnost potravin
SVS stahuje dětskou výživu s tuňákem kvůli zvýšenému obsahu rtuti
Zařazeno v Aktuálně, Bezpečnost potravin, POTRAVINÁŘSTVÍ