KIS Středočeského kraje
            Projekt Krajského informačního střediska pro rozvoj zemědělství a venkova Středočeského kraje vznikl za podpory Ministerstva zemědělství
POTRAVINÁŘSTVÍ
                11/11/19
            
            Hrozny révy vinné bílé bezpeckové
V hroznech byl téměř čtyřnásobně překročen maximální limit reziduí pesticidu cyflufenamidu.
Zařazeno v Aktuálně, Bezpečnost potravin
Použitý fritovací olej
Kontrolou Státní zemědělské a potravinářské inspekce bylo zjištěno: Vzorek byl odebrán z fritézy. Olej vykazoval známky tepelného rozkladu – chuť a vůně oleje byly hořké, palčivé, typické pro přepálený olej, byl patrný modrošedý kouř. V oleji byl zjištěn mírný výskyt přepálených částic.
Zařazeno v Aktuálně, Bezpečnost potravin
                09/11/19
            
            Upozornění pro dovozce potravin ze třetích zemí
Povinné využívání systému Traces NT pro oznamování příchodu zásilek některých dovážených komodit od 14. 12. 2019
Zařazeno v Aktuálně, Bezpečnost potravin
SVS stahuje dětskou výživu s tuňákem kvůli zvýšenému obsahu rtuti
Zařazeno v Aktuálně, Bezpečnost potravin, POTRAVINÁŘSTVÍ
                07/11/19
            
            
        
                01/11/19
            
            
        
                30/10/19
            
            
        
                18/10/19
            
            
        
                13/10/19