KIS Středočeského kraje
Projekt Krajského informačního střediska pro rozvoj zemědělství a venkova Středočeského kraje vznikl za podpory Ministerstva zemědělství

POTRAVINÁŘSTVÍ

27/09/11

KLASA se poprvé představila na velké zahraniční výstavě

Česká značka kvalitních potravin Klasa se poprvé představuje na velké zahraniční výstavě 15.9.2011 Tisková zpráva – První velkou zahraniční prezentaci českých firem oceněných značkou Klasa připravilo Ministerstvo zemědělství spolu se Státním zemědělským intervenčním fondem v polské Poznani. Od 12. až 15. září 2011 se tam koná největší polský zemědělský a potravinářský veletrh POLAGRA-FOOD, který se […]

16/09/11

Benešovské pivo Sedm kulí získalo bronzový královský glejt

  Polotmavé pivo Sedm kulí z benešovského Pivovaru Ferdinand získalo na prvním ročníku Královského vzorkového veletrhu pivovarnictví, který se uskutečnil na hradě Křivoklát, bronzový královský glejt. O tom, že toto pivo chutnalo nejen odborné porotě, ale i návštěvníkům, svědčí skutečnost, že bylo vyprodáno ještě před vyhlášením výsledků. Zlatý mok Sedm kulí letos získal také označení Středočeská […]

21/07/11

Víš, co jíš? Rady, jak správně nakupovat potraviny.

V brožuře ke stažení najdete rady, jak správně nakupovat potraviny. Dozvíte se: Čemu je dobré při nákupu potravin věnovat pozornost a čemu se raději vyhnout? Jak reklamovat zkažené potraviny?  Co je národní značka KLASA?  Co je chráněné značení potravin.  Co je regionální potravina.  Co jsou to biopotraviny.  Co jsou to geneticky modifikované organizmy (GMO).  Desatero […]

09/06/11

Reakce na článek v MF Dnes: Produkce biopotravin opět v rukou novinářů  aneb nová příležitost osvětlit, jak to s biopotravinami doopravdy je.

Reakce na článek o biopotravinách v MF Dnes

Nová verze webových stránek věnovaných bezpečnosti potravin přináší informace o kvalitě a jejich označování i aktuální zprávy o rizikových potravinách na trhu.

Tisková zpráva – Ve středu 1. 6. 2011 uvedlo Informační centrum bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství (dále ICBP) do ostrého provozu novou revitalizovanou verzi webových stránek www.bezpecnostpotravin.cz, které jsou již od roku 2002 spolehlivým zdrojem informací z oblasti bezpečnosti potravin a potravin obecně. Aktualizaci stávajících textů a nové texty připravili pracovníci Ministerstva zemědělství a Ústavu zemědělské […]

03/05/11

Historie špekáčků

Pravý špekáček při pečení voní, ošizený začne na ohni čmoudit

Tisková zpráva – Nejčastějším druhem masa, který lidé jedí v zemích Evropské unie, je vepřové. Mezi jeho největší spotřebitele ve světě patří Česká republika. Češi jsou také, zejména nyní, kdy začíná sezona grilování, nadšenými konzumenty špekáčků. Co má a může, kromě vepřového, ještě obsahovat poctivý špekáček a jak vypadá opečený na ohni v porovnání s […]

Tradiční špekáčky

Přehled ochrany osobních údajů

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom vám mohli poskytnout co nejlepší uživatelský zážitek. Informace o souborech cookie se ukládají ve vašem prohlížeči a plní funkce, jako je rozpoznání, když se na naše webové stránky vrátíte, a pomáhají našemu týmu pochopit, které části webových stránek považujete za nejzajímavější a nejužitečnější.

Nezbytně nutné soubory cookies

Nezbytně nutný soubor cookie by měl být vždy povolen, abychom mohli uložit vaše preference nastavení souborů cookie.

Soubory cookies třetích stran

Tyto webové stránky používají službu Google Analytics ke shromažďování anonymních informací, jako je počet návštěvníků webu a nejoblíbenější stránky.

Povolení tohoto souboru cookie nám pomáhá zlepšovat naše webové stránky.