POTRAVINÁŘSTVÍ
KLASA se poprvé představila na velké zahraniční výstavě
Česká značka kvalitních potravin Klasa se poprvé představuje na velké zahraniční výstavě 15.9.2011 Tisková zpráva – První velkou zahraniční prezentaci českých firem oceněných značkou Klasa připravilo Ministerstvo zemědělství spolu se Státním zemědělským intervenčním fondem v polské Poznani. Od 12. až 15. září 2011 se tam koná největší polský zemědělský a potravinářský veletrh POLAGRA-FOOD, který se […]
Zařazeno v Aktuálně, Bezpečnost potravin
Benešovské pivo Sedm kulí získalo bronzový královský glejt
Polotmavé pivo Sedm kulí z benešovského Pivovaru Ferdinand získalo na prvním ročníku Královského vzorkového veletrhu pivovarnictví, který se uskutečnil na hradě Křivoklát, bronzový královský glejt. O tom, že toto pivo chutnalo nejen odborné porotě, ale i návštěvníkům, svědčí skutečnost, že bylo vyprodáno ještě před vyhlášením výsledků. Zlatý mok Sedm kulí letos získal také označení Středočeská […]
Zařazeno v Aktuálně, Bezpečnost potravin
Víš, co jíš? Rady, jak správně nakupovat potraviny.
V brožuře ke stažení najdete rady, jak správně nakupovat potraviny. Dozvíte se: Čemu je dobré při nákupu potravin věnovat pozornost a čemu se raději vyhnout? Jak reklamovat zkažené potraviny? Co je národní značka KLASA? Co je chráněné značení potravin. Co je regionální potravina. Co jsou to biopotraviny. Co jsou to geneticky modifikované organizmy (GMO). Desatero […]
Zařazeno v Aktuálně, Bezpečnost potravin
Reakce na článek v MF Dnes: Produkce biopotravin opět v rukou novinářů aneb nová příležitost osvětlit, jak to s biopotravinami doopravdy je.
Zařazeno v Aktuálně, Bezpečnost potravin, Ekologické zemědělství
Reakce na článek o biopotravinách v MF Dnes
Zařazeno v Aktuálně, Bezpečnost potravin, Ekologické zemědělství
Nová verze webových stránek věnovaných bezpečnosti potravin přináší informace o kvalitě a jejich označování i aktuální zprávy o rizikových potravinách na trhu.
Tisková zpráva – Ve středu 1. 6. 2011 uvedlo Informační centrum bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství (dále ICBP) do ostrého provozu novou revitalizovanou verzi webových stránek www.bezpecnostpotravin.cz, které jsou již od roku 2002 spolehlivým zdrojem informací z oblasti bezpečnosti potravin a potravin obecně. Aktualizaci stávajících textů a nové texty připravili pracovníci Ministerstva zemědělství a Ústavu zemědělské […]
Zařazeno v Aktuálně, Bezpečnost potravin
Historie špekáčků
Zařazeno v Aktuálně, Bezpečnost potravin
Pravý špekáček při pečení voní, ošizený začne na ohni čmoudit
Tisková zpráva – Nejčastějším druhem masa, který lidé jedí v zemích Evropské unie, je vepřové. Mezi jeho největší spotřebitele ve světě patří Česká republika. Češi jsou také, zejména nyní, kdy začíná sezona grilování, nadšenými konzumenty špekáčků. Co má a může, kromě vepřového, ještě obsahovat poctivý špekáček a jak vypadá opečený na ohni v porovnání s […]
Zařazeno v Aktuálně, Bezpečnost potravin
Tradiční špekáčky
Zařazeno v Aktuálně, Bezpečnost potravin